duminică, 28 august 2016

Mama

GORNIC HANI-LORE, nascuta Orzen, s-a nascut la 28 ianuarie 1942 in BRAILITA, astazi cartier al municipiului Braila.A fost al patrulea din cei cinci copii ai cuplului Olga si Rudolf Orzen.
La sfarsitul celui de al doilea razboi mondial tatal a fost deportat in Rusia si mama impreuna cu copii s-a intors in orasul Resita alaturi de mama ei, bunica copiilor.In resita va urma micuta Lore scoala si v-a absolvi Liceul Teoretic Resita, profil real in anul 1960.In toamna aceluias an, 1960 v-a incepe cursurile facultatii de istorie a universitatii din orasul Cluj Napoca.
Se va casatori cu GORNIC FLORIAN, din localitatea IERMATA, judetul Arad la 18 septembrie 1965.In anul 1966 v-a absolvi facultatea si va primi repartitie in localitatea SAGU din judetul Arad.Primul copil, fiica CAMELIA se va naste la 1 decembrie 1966.In toamna anului 1968 va veni prin transfer la Liceul Teoretic Pancota unde v-a lucra pana la pensionarea sa, la 1 septembrie 1999.Al doua fiica se naste la 2 mai 1969.In cei 31 de ani in care a predat in Pancota a fost profesor, director adjunct, secretar de partid si in perioada mai 1989 si 31 august 1998 a fost director al acestui liceu.Datorita sprijinului fostului elev, devenit coleg si director adjunct Sirb Zorel si al comunitatii orasului Pancota, a trait bucuria reiinfiintarii Liceului Teoretic Pancota sub conducerea ei ca director.
In toti anii in care a profesat si-a iubit meseria si elevii, a lucrat cu daruire si a avut o vorba buna pentru toata lumea colegi, elevi, parinti sau cunoscuti.Profesia i-a adus multe bucurii, satisfactii si impliniri.In ziua in care a implinit 50 de ani a ramas vaduva dupa mai bine de 26 de ani de casnicie. Profesia si dragostea pentru elevi, familia o vor ajuta sa treaca peste aceasta pierdere.
Dupa pensionare, in 1999 pleaca la ARAD alaturi de cele doua fiice si se va dedica intru-totul familiei si celor doua nepoate DIANA si FLORENTINA NICOLETA pe care le-a invatat limba germana.Ultimii ani i-au fost umbriti de suferinta avand dementa Alzheimer.



Aceasta a fost in cateva cuvinte mama mea si viata ei, daca ar fi sa aleg din Biblie versetul care o descrie cel mai fidel as alege" Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema"(Matei cap.5 versetul 9).A iubit mult buna intelegere, buna pace in familie, la serviciu, intre toti cei ce au inconjurat-o in toata viata ei.Intotdeauna sfaturile ei erau de asa maniera ca sa duca la pace si buna intelegere.


Pentru ca ieri 27 august am inmormantat-o pe mama mea vreau in mod special sa multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de noi familia ei prin prezenta, coroane, flori, mesaje, ganduri bune si rugaciuni, numarul coplesitor de mare al celor care in diverse moduri ati fost alaturi in aceasta suferinta a fost ca un balsam pentru sufletul meu ranit dar si o dovada ca mama mea a fost o persoana iubita, respectata de comunitatea in mijlocul careia a trait si a muncit, o dovada ca mama mea a fost o persoana respectata si de cei care au cunoscut-o nu doar de noi cei din familie si aceasta convingere este de natura sa ne ajute pe noi familia sa depasim mai usor pierderea noastra.Vom tezauriza amintirile frumoase cu si despre mama noastra ca pe cea mai de pret avere.


K'melia

2 comentarii:

  1. Intr-una din serile de priveghi cineva o intreba pe fiica mea daca Hani-Lore este o forma mai veche a lui Hannelore?! De fapt asa cum in romana multe prenume au forme diferite dar cu aceeasi radacina cum ar fi variantele Aurica/Aurelia/Aurora la fel sunt prenume germane de tip Hani-Lore/Hannelore/Hanely...

    RăspundețiȘtergere