joi, 27 februarie 2020

PUTEREA unui nume bun

                                                         PUTEREA 1ui nume bun


Motto: Un nume (bun) este mai de pret decat bogatia; cinstea este mai pretioasa decat argintul si aurul.
                                                                                         Pilde 22;1


            Luni am aflat ca in seara zilei de dumineca a murit "tanti Dita", Ecaterina Morar fosta asistenta medicala, pensionata in 1991 de la Spitalul Judetean Arad,fosta cantareata in corul bisericii Sega I Ilarion V. Felea din Arad si organizatoare de pelerinaje pe la manastiri de pe tot cuprinsul Romaniei.
             Din octombrie anul trecut am fost si noi (eu si sotul meu) impreuna cu grupul ei, din pacate ea nu a mai putut veni, problemele de sanatate au determinat taierea progresiva, la inceput degetele, apoi jumatate din laba pentru ca in final sa i se amputeze de la glezna piciorul stang. Dificultatile  in mers dupa taierea a jumatate din laba piciorului au facut imposibil ca ea sa mai vina.Desi am cunoscut familia Morar de doar cateva luni aceste luni au fost suficiente sa vad ca ei si in special tanti Dita este tipul de om care scoate ceea ce este mai bun din fiecare persoana cu care interactioneaza.
             Numarul foarte mare de oameni care au venit luni seara la priveghi mi-a intarit convingerea  ca nu doar eu am vazut-o asa pe Dita. Au fost prezenti corul impreuna cu care a cantat 40 de ani, o mare parte din lumea medicala aradeana, multi dintre pelerinii cu care ea vizita manastirile din toate regiunile Romaniei chiar si preotul Manastirii Sfantul Nectarie din judetul Hunedoara. Numarul foarte mare de oameni care au venit la priveghi au dovedit inca o data ca puterea este ceva greu de inteles, ceva pentru ce multi alearga, fac sacrificii pe care nici nu le gandesti si pe care multi nici nu o gasesc niciodata, altii  gasesc pentru o vreme iluzia puterii si cand se trezesc cad in abis. Multi oameni care nu cauta puterea , nu o doresc si nici macar nu isi constientizeaza puterea. Uneori  nici cei din jurul lor , cei cu care interactioneaza nu realizeaza ce om puternic au in fata. Puterea are foarte multe forme, o intalnesti la oameni umili, in locuri unde nu te-ai astepta , pentru ca "puterea este parte integranta din orice relatie" ( Dachner Keltner- Paradoxul puterii; principiul 2) iar eu consider ca este cel mai puternic acela care in toate interacrtiunile sale reuseste sa ii faca pe cei cu care interactioneaza sa dea ceea ce este mai bun in ei, scoate ceea ce este mai bun din fiecare si face asta fara sa constientizeze,fara sa urmareasca acest scop, fara sa i se para nimic alceva decat normalitatea. In acesti oameni lucreaza "roada duhului (care) este dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea,infranarea poftelor." (Epistola catre Galateni cap 5 versetele 22-23).


           "O constiinta impacata si pace in suflet va doresc tuturor"
                                                                                           K'melia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu