duminică, 12 iulie 2020

Democratie si drepturile omului in varianta romaneasca

Motto: " Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate SUNT DE FOLOS. Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu ma voi lasa biruit de ceva."  1 Corinteni 6;12
            "Nu stiti oare ca nedreptii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu?" 1 Corinteni 6;9


             Anul acesta 2020 in Romania  este marcat pe langa pandemia de SARS 2 generata de virusul COVID 19 si de o politica de uzura a nervilor. Uzura a nervilor politicienilor dar cel mai mult uzura nervilor nostri, ai romanilor si aceasta uzura a nervilor suprapusa peste consumul nervos determinat de pandemie, de lupta cu un dusman nevazut, necunoscut si pentru care nu s-a gasit inca tratamentul cel mai eficient scot din fiecare dintre noi ceea ce este mai rau.
            Dupa ce mai multe legi , HG-uri si ordine de ministru au fost declarate neconstitutionale de catre CCR s-a ajuns acum ca sa nu se mai poata da amenzi, sa nu se mai poata izola, carantina, interna fortat persoanele testate COVID 19 pozitiv dar asimptomatice si nici contactele lor.
            Guvernul a elaborat un proiect de lege pentru situatii de pandemie, epidemie, catastrofe sanitare, situatii speciale de sanatate si au trimis proiectul de lege spre dezbatere in parlament si aici a inceput iar lupta aceasta de uzura a nervilor. PSD avand majoritatea in parlament pune permanent piedici guvernului in toate modurile posibile. Pana la un punct toate acestea sunt previzibile si normale,intr-o anumita masura corecte. La dezbaterile din parlament a legii social democratii se concentreaza din nou DOAR pe drepturile celor care ar trebui internati pentru ca sunt contagiosi, pot transmite boala altor oameni chiar daca sunt asimptomatici si neglijeaza drepturile victimelor, asa cum au facut si la modificarea legilor justitiei. Cei care vor fi infectati, imbolnaviti de un asimptomatic care refuza tratamentul si contesta internarea obligatorie sunt victime! Victime ale lipsei de responsabilitate , de  educatie, de intelegere a celui care refuza tratamentul dar si al celor care in politica pun dreptul unei singure persoane inaintea dreptului altei persoane sau chiar al mai multor persoane.
             Eu sunt un cetatean simplu , nu am facut politica si nu imi doresc sa fac politica dar pentru ca vreau sa votez constient si pentru ca am realizat  de foarte multi ani ca in Romania TOTUL este determinat, influentat, duce la politica incerc sa inteleg. Pentru mine cele mai simple definitii pentru DEMOCRATIE si DREPTURILE OMULUI sunt doua dictoane celebre, afirmatia lui ION RATIU " voi lupta pana la ultima picatura de sange ca tu sa ai dreptul de a nu fi de acord cu mine" si faptul ca  drepturile mele se termina acolo unde interactioneaza in mod negativ cu drepturile altcuiva. Nu pot sa inteleg nici daca ma picuri cu ceara cand a devenit politica social democrata  una de tipul stapanilor de sclavi si a aparatorilor infractorilor, a celor obraznici, lipsiti de educatie si compasiune?! Nu pot sa accept lipsa de protejare a copiilor, a femeilor, a persoanelor cu dizabilitati, cei pe care orice stat care se vrea democratic  ar trebui sa ii sprijine si sa ii apere. Nu pot sa accept reprosuri de tipul: " noi ti-am crescut salariul/pensia si tu ai votat cu altii", indiferent ca sunt rostite de la tribuna parlamentului sau intr-o discutie particulara. Asemenea reprosuri ma fac sa cred ca cresterea "oferita" nu a fost nici rezultatul cresterii economice, nici al aprecierii mele sau a muncii mele, incluzand aici catergoriile profesionale ci a fost o "mita" menita sa imi cumpere constiinta! 

                   "O constiinta impacata si pace in suflet va doresc tuturor"
                                                                                                  K'melia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu